Ramon Llull
Parlar de Ramon Llull és fer-ho també del seu univers gràfic. D'una banda, hi ha les diverses figures geomètriques que va incloure en els seus llibres; es tracta sobretot de cercles, destinats a la pràctica i ensenyament dels raonaments lògics per ell ideats (l'Ars); resulten críptiques als profans i no obstant això sorprenen pel seu bell disseny, que recorda els mandales budistes (http://quisestlullus.narpan.net/esp/81_brev_esp.html). D'altra banda, hi ha l'abundant iconografia creada al voltant de la figura de Llull després de la seva mort: miniatures, gravats, quadres, estàtues, etc.; destaquen les imatges del Breviculum, editat per Thomas le Myésier el 1325: un conjunt de 12 vinyetes molt atractives i a tot color que narren la seva vida i que han estat qualificades com el «primer còmic de la història» (http://www.lullianarts.net/miniatures/index.HTM).
La iconografia sobre Ramon Llull es nodreix també dels paisatges dels llocs que va visitar i que podem visualitzar a través de fotografies actuals o de gravats antics: monestirs, esglésies, castells, places, jardins i entorns naturals; llocs en els quals podem captar encara la força espiritual que va impregnar la seva vida.
Què t’inspiren les imatges relacionades amb Ramon Llull? Dibuixa, pinta o dissenya la teva obra i comparteix-la a la xarxa. Tot val: dibuix, pintura, collage, fotografia tractada, vídeos casolans, etc. Pots completar la teva obra amb paraules (de Ramon Llull o teves) i amb música (medieval o actual).