El personatge

Ramon Llull. Retrat del segle XVI. Schweizerische Sammlung f. Historisches Apothekenwesen. Basilea, Suïssa. Gravat. Frimages. Ph

Ramon Llull va néixer a la Ciutat de Mallorca (nom medieval de Palma) el 1232 o el 1233, poc després de la conquesta catalanoaragonesa de l’illa per part del rei Jaume I (1229). Llull va ser un pensador audaç, un místic fervent i un precursor en diversos camps del coneixement. Va viatjar per la Mediterrània cercant  el suport dels monarques a la seva causa que no era altra que la conversió dels «infidels». La seva arma era la raó, l’Ars (‘Art’), un mètode filosòfic basat en el debat, que havia de ser infal·lible. Va escriure en català, llatí i àrab. Va morir decebut el 1316, amb més de vuitanta anys, al vaixell de tornada de Tunis (Tunísia), on havia anat a debatre amb els musulmans. La figura de Ramon Llull s’ha engrandit amb el pas dels segles.

 

Cites de Ramon Llull

 
«L’home avar no té res»
 

Missatges sobre Ramon Llull

 
Ramon Llull va crear i difondre l’Ars (‘Art’), una eina intel•lectual ambiciosa per compendiar tot el saber humà del seu temps.
 

Últimos posts

 
  L’Ajuntament de Palma presenta enguany, dins l’...
 

Últimes creacions