Basílica de Sant Francesc

RAMON LLULL A LA BASÍLICA DE SANT FRANCESC

En una capella de la capçalera de la basílica, podem contemplar el sepulcre on descansa Ramon Llull. Segons Gaston Vuiller, el cadàver de Llull rau aquí perquè va ser reclamat pels frares franciscans al seu convent, per la vinculació de Llull a aquest orde, ja que la intenció inicial hauria estat d'enterrar-lo a la veïna església de Santa Eulàlia, on descansaven les restes dels seus pares i familiars.

DESCRIPCIÓ

Els frares franciscans van edificar aquest convent al lloc actual el 1281. A partir del segle XIX, va realitzar funcions de presó, de caserna militar i d’Audiència. L’any 1906 s’hi van establir els franciscans del Tercer Orde Regular. L’església conventual, gòtica (1281-1384), és una de les més importants de Palma. El claustre del convent és també de factura gòtica (segles XIV-XV) i és d’una gran bellesa. La façana de l’església és del segle XVII (1618-1700) i presenta un impressionant portal que suposa la culminació del barroc a Mallorca.

El sepulcre de Ramon Llull, treballat en alabastre, és obra de Francesc Sagrera, que el va esculpir el 1487. El sarcòfag presenta una estàtua jacent del beat, amb dos àngels. A la part inferior s’observen set espais buits, entre columnes, que estaven destinats a acollir unes imatges al·legòriques de les set Arts lul·lianes.

RECONEIXEMENT PATRIMONIAL

Monument historic artístic.

 

Cites de Ramon Llull

 
«Com que el que saps no és tant com el que no saps, no parlis gaire»
 

Missatges sobre Ramon Llull

 
Ramon Llull està enterrat a la basílica de Sant Francesc, a Palma (Mallorca).
 

Últimos posts

 
  L’Ajuntament de Palma presenta enguany, dins l’...
 

Últimes creacions